Események betöltése
07
április

CRANIOSACRALIS BIODINAMIKA egyéni kezelések (45 perc) – Radványi Kornéliával

2018-04-07 14:15 - 17:15
  • Ez az esemény elmúlt.

FONTOS! Erre a programra előzetes telefonos jelentkezés kötelező! Kérjük, hívd a következő számot:  0630-525-4849

A Craniosacralis biodinamika kezelés különleges helyet foglal el a nyugati orvostudomány és a természetgyógyászat között, megközelítésében holisztikus. Egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái, mivel gyengéd mozdulatokkal dolgozik a test különböző pontjain; elsősorban a koponyán, a gerinc mentén, és a keresztcsonton. A csontokon kívül és azokkal szoros összefüggésben még a testet pókhálószerűen átszövő kötőszöveti hártyarendszer (fascia) ellazítására és feszültségmentesítésére is alkalmas.

A test természetes önszabályozását segítve, visszaállítja a szervezet egyensúlyát fizikai-érzelmi-mentális értelemben egyaránt. Oldja a feszültséget, a szorongást és csökkenti a stresszt. A paraszimpatikus idegrendszeri működést stimulálja, ezáltal pedig elősegíti a szervezet nyugalmi állapotának elérését, mely a test öngyógyító folyamataira is pozitív hatással van. Javítja az immunrendszer működését, harmonizálja a szervezet funkcióit(pl. hormonrendszer, idegrendszer), és a testfolyadékok (vér, nyirok, sejtközi és az agyi-gerincvelő folyadék) zavartalan áramlását. Növeli a vitalitást, és hozzájárul a jó közérzet megteremtéséhez.

A kezelés egyik különlegessége, hogy ez a technika lassú, gyengéd, finom érintésekből áll, így újszülötteknél, csecsemőknél és várandósság esetében is biztonságos és kíméletes az alkalmazása.

A craniosacralis terápia gyakorlása bízni tanít. Bízni a craniosacralis rendszerben, a páciens belső bölcsességében és önmagunkban, a gyógyulás elősegítőiben.” (John E. Upledger: Találkozás a belső gyógyítóddal, Craniosacralis terápia)

A terápia célja többek között a csontok önmozgásának helyreállítása, az agyi-gerincvelő folyadék áramlás és a keringés harmonizálása, a memb

Miért biodinamikus?

– A terapeuta követi, figyelemmel kíséri a test jelzéseit anélkül, hogy meghatározná mi a helyes vagy helytelen működés. Jelen van. Egy mélyen elCSENDesült állapot a cél, így a nyugalmon belül rejlő potenciál az, amit a kliens szervezete az öngyógyításra tud fordítani.

– A betegség helyett az egészségre fókuszál, arra a képességünkre, hogy a test-intelligenciánk folyamatosan kiegyensúlyozza, és újra rendezi azt, ami elmozdult, elállítódott, „elromlott” a szervezetünkben (homeosztázis).

– Az egyes (test)részek, területek helyett az EGÉSZre összpontosít, hiszen testünk folyamatai, ritmusai, szövetei elválaszthatatlanul összekapcsolódnak egymással.

A membránrendszer feszüléseinek oldásán keresztül az idegi funkciók javítása, továbbá a kötőszövetek lazításán keresztül az ízületek, izmok és szervek relaxációja, tehát a TEST EGÉSZének kiegyensúlyozása.

 

Részletek

Dátum: 2018-04-07
Időpont: 14:15 - 17:15

Helyszín

Helyszín: Aum jóga központ
Cím: Stáhly utca 13
Budapest, 1085 Magyarország
Telefon: 06 30 495 4760