Események betöltése
30
március

Lose Yourself to Dance – Felszabadulás, stresszoldás, vitalitás (csoportos foglalkozás)

március 30. 13:30 - 15:00
  • Ez az esemény elmúlt.

A PROGRAM MEGTELT!

Tapasztald meg a mozgásban való felszabadulás és a zenével, pároddal való együtt áramlás élményét koreográfiáktól és stílusoktól függetlenül, szabadon!

Hiszünk benne, hogy mindenki tud táncolni. Testünk alapvető természete, hogy szeret mozogni, mert erre született, erre lett tervezve!
Kapcsolódjunk vissza ehhez az alapvető tulajdonságához és éljük meg az együtt mozgás örömét, a tánc szabadságát.

Sokszor elég egy negatív visszajelzés gyerekkorunkban – akár verbális, akár non-verbális -, hogy elhiggyük, hogy a szabad mozgás nem nekünk való. A külső elvárások, a klasszikus értelemben vett, koreografált táncórák formai követelményei megnehezíthetik saját testünkhöz való kapcsolódásunk, ami akadályozhatja annak felszabadulását.

„Jaj, én nem tudok táncolni.”
„Nekem nincs ritmusérzékem.”
„Kétballábas vagyok.”
„Nem ittam még eleget…”

Ha ismerős a fenti mondatok közül valamelyik, akkor gyere el – akár pároddal, akár egyedül -, és segítünk átírni az önmagadról és a tánccal való kapcsolatodról alkotott képed.

A Lose Yourself to Dance első felében ehhez adunk Neked teret és mozgásfelszabadító, stresszoldó, energetizáló gyakorlatokat. Megérezheted, hogy itt nem lehet elrontani semmit, nincs jó és rossz, minden ami a testedből születik, az a táncod részévé válhat. Ezután közösen feloldódunk a ritmusokban, és még egy órán keresztül élvezzük a mozgást és táncolunk egy nagyot a saját örömünkre. Mindenki úgy, ahogy a legjobban esik neki, elvárásoktól mentesen. Ebben a közegben lehetőséged lesz saját testedhez mélyrehatóan kapcsolódni és ezáltal teljesen feloldódni a mozgásban.

Kifejezetten ajánljuk párok számára, akik szeretnék megtapasztalni az összehangolódást, az örömöt és harmóniát a kapcsolatukban a mozgáson keresztül.
Természetesen egyedül is lehet érkezni a foglalkozásra, mindenképpen lesz társad a páros gyakorlatoknál.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt nemtől és kortól függetlenül!
Előképzettségre, tánctudásra, de még csak ritmusérzékre sem lesz szükség, csak egy váltóruhát és egy üveg vizet hozz magaddal.

Az órát vezetik:
Hrotkó Heléna – kortárs táncművész, 10 éves tanítási gyakorlattal rendelkező holisztikus tánctanár
Gajdó Kristóf – egy NEM táncos (grafikus), aki szereti a jó zenéket és a szabad mozgást

Részletek

Dátum: március 30.
Időpont: 13:30 - 15:00
Esemény kategóriák: , ,

Helyszín

Helyszín: Aum jóga központ
Cím: Stáhly utca 13
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép
Telefon: 06 30 495 4760