Események betöltése
28
március

A szavak simogatnak vagy ütnek? Önismeret és önkifejezés erőszakmentes kommunikációval (csoportos foglalkozás)

március 28. 11:00 - 12:30
Minden máson elkövetett erőszak (ítélet, kritika, érzéseinek és szükségleteinek figyelmen kívül hagyása) mögött legalább egy önmagamon elkövetett erőszak, ítélet, érzéseim elutasítása, szükségleteim ignorálása áll.
Hogyan beszélek saját magammal? Önvád, önkritika, szégyen, bűntudat. Ütnek, vágnak, gúzsba köthetnek a gondolataim. Összeszorul a gyomrom, torkomban dobog a szívem.
Ezen az interaktív workshopon megismerjük és gyakoroljuk az erőszakmentes kommunikáció szemléletét és módszertanát. Gondolatainkon túl és testi érzeteinken keresztül érzéseinkhez és szükségleteinkhez találunk vissza. A magunkra és másokra mondott vádak és ítéletek mögött ki nem mondott érzéseket és kielégítetlen szükségleteket hallunk meg. Kiemelt figyelmet fordítunk az önmagunkkal való kapcsolatra – saját érzéseink és szükségleteink felismerése és figyelembe vétele révén  önmagunk igaz elfogadására és őszinte megismerésére, a saját magunkkal való gyöngéd és szeretetteljes viszony kialakítására törekszünk. Csak erre épülhet az a gyöngéd, szeretetteli és elfogadó figyelem, amellyel a másik felé szeretnénk fordulni.  Hogy simogassanak, és ne üssenek egymásnak és magunknak mondott szavaink.
Pogány Anikó
Pszichodráma vezető, mediátor, coach, erőszakmentes kommunikáció tréner

Részletek

Dátum: március 28.
Időpont: 11:00 - 12:30

Helyszín

Helyszín: Aum jóga központ
Cím: Stáhly utca 13
Budapest, 1085 Magyarország

+ Google Térkép
Telefon: 06 30 495 4760