Események betöltése
20
szeptember

Benned élő Hős műhely – az Erő természete (csoportos foglalkozás CSAK FÉRFIAKNAK)

2020-09-20 11:00 - 12:30
  • Ez az esemény elmúlt.

Az erő számomra a férfi lét fontos kvalitása, ha nem a legfőbb. Ezért a férfi számára az erő művelése kapu, az önmeghaladás lehetősége, amely során belső átalakulása zajlik. A belső harcművészetek ebben az értelemben válhatnak szellemi úttá. Mindenki használja és éli az erőt, de hogy hogyan, mire használja és hogyan fejezi ki az nem mindegy. Belső stílusú harcművészként, tai chi oktatóként az erő arcait kutatom több mint egy évtizede, a műhely a kevésbé kézenfekvő belső vagy lágy erő megnyilvánulásának módjait és alkalmazásának lehetőségeit igyekszik bemutatni. Miért? Konkrét értelemben harcolni manapság már a férfiaknak sem kell, de átvitt értelemben az egész élet egy harctér, e kapcsán vizsgáljuk a bennünk élő hőst, a harc formáit és az erő megnyilvánulási módjait egy védett, önismereti kontextusban.

Ez az alkalom egy ízelítő egy műhelysorozat és férfikörök tematikájából és gyakorlataiból. Hogy pontosan mit csinálunk majd, az tőled is függ. Az önismereti, gyakorlati műhelymunka célja, hogy a benned élő hős/harcos ébredjen, valósággá váljon és átalakítsa életedet. Foglalkozunk az erő arcaival, a hős archetípussal és harcosi kvalitásokkal, a harc formáival és művészetével, dolgozunk az énnel, a te-vel, a viszonnyal, szándékkal, alá-fölé rendeltség, vezetés-követés szerepeivel, a megragadás és elengedés aktusaival, ritmusaival, az akarás-nemakarás, cselekvés-nemcselekvés művészetével.

“.. a jó harcos átlépi saját dimenzióit és átjárhatóvá teszi másokét is..” – Stalker

“Mint harcos aligha küzdök nyereségért vagy veszteségért. Az ellenség nem lát engem. Behatolva a helyre, ahol Ég és Föld még Egy, ahová Yin és Yang még meg nem érkezett, gyorsan és szükségszerűen nyerek..” – Musashi

 

Olvasnivalók:

http://taichiflow.hu/tao-dinamikaja-onismeret-es-tai-chi/

http://adamkadmon.hu/programok/a-benned-elo-hos-programsorozat/

Oktató: Sápi Ádám

Részletek

Dátum: 2020-09-20
Időpont: 11:00 - 12:30

Helyszín

Cím: Jurányi utca 1-3.
Budapest, 1027 Magyarország
Telefon: 06 30 495 4760