Események betöltése

Barabás Béla és Hudry Kata – Táncosok és argentintangó-oktatók

Béla éveket töltött el küzdősportok elsajátításával, majd több mint 10 éve a tánc, azon belül is az argentin tangó vette bűvkörébe. 2009-ben nyitotta meg saját tánciskolája, a KITango kapuit, amely azóta is egyedi belsőséges technikájáról híresült el, táncos körökben is.

Kata kisgyermek kora óta foglalkozott a legkülönbözőbb táncstílusokkal, melyek mind hozzásegítették az emberi kapcsolódások mélyebb megértéséhez. Mester diplomás filozófusként, a tudati és testi mechanizmusok egymásra hatásának jelentőségét, az önkifejezés szabadságát, az önátadás fontosságát és az egyensúlyra törekvést tartja leginkább fontosnak, melyeknek kutatásához a tangó formavilágát találta meg, mint a legalkalmasabb kifejezőeszközt.

Béla és Kata 2015 óta működnek együtt, közös munkájuk esszenciája a tiszta kapcsolat és a kommunikáció az érintésen, a mozgáson, a táncon át két vagy több ember között. Óráikban több technika és meggyőződés is ötvöződik: a korai tangó elemektől egészen a mai modern táncos formákig, minden eszközükkel az önkifejezést és a sokszor még mindig szunnyadó valódi kreativitás elősegítő mozgással ötvözött feladatokat arra a célra fordítják, hogy testet a lélek szócsövévé formálják. Folyamataik központi eleme a zene és az érzelmek összjátéka, amelyek csakis az improvizáció szabadságában mutatják meg igazi arcukat, az „embertest beszédén” át, a mozdulaton.

Facebook oldal: www.facebook.com/kitangohungary

Honlap: www.kitango.hu

Következő Események

2019. március

31
március
március 31. 17:30 - 19:00
Aum jóga központ, Stáhly utca 13
Budapest, 1085 Magyarország

Hisszük, hogy minden esszenciája a kapcsolat és a kommunikáció önmagunkkal, a partnerünkkel, a társainkkal és nem utolsó sorban a minket körülvevő elemekkel. Ezeknek mélysége és az erről alkotott tudatos és tudattalan hozzáállásunk határozza meg a létünket éppúgy az életben, ahogy a táncban is. Az óra az argentin tangó alapjaiból táplálkozik. Ebben a mozgásformában tisztán jelenik meg a Férfi és a Nő, mind a kettőnek adott szerepe van: vezetés és követés. A mozgás sajátosságai közé tartozik az erős improvizációs alap, melynek…

Tudj meg többet »