Események betöltése

M. Tamás Anna – Családállító és biodinamikus kranioszakrális kezelő

Gyermekkorom óta az emberek közötti kapcsolódás rejtelmeit és a saját magunkban lévő ellentmondásokat kutatom. A szerepek és a szerepek mögötti ember értékrendje, a hasonlóságok katarzisa, a különbözöségek izgalma,  közelség  mámora és a távolság megszépitő ereje nagyon foglalkoztat. Hogyan lehet valójában találkozni egymással? Milyen úton értjük meg egymás rendszerét és nyelvét, amin keresztül magunkra is ismerhetünk és mégis kilátunk a saját világunkból. Milyen módon  érinthetjük meg egymást valójában és ismerhetjük meg egymás világát? Lehet-e együttmüködni a különböző rendszereknek egymással?

Buddhisa főiskolát végeztem 25 éve  foglalkozom jógával, filózofiai gondolkodással, meditációs techikákkal és rendszerekkel. A Családállitás módszere az, amin keresztül megtaláltam a kapcsolatot önmagammal, a családommal, az öseimmel és más rendszerekkel. 15 éve hivatásomnak érzem, amikor elkezdtem a magam terápiáját és 10 éve kezdtem el  vezetni/kisérni ilyen-olyan csoportokat és egyéni üléseket. Volt, hogy másokkal együtt  is nyilt lehetőségem csoportokat kisérni.

Az érintés művészetét már korán elkezdtem tanulmányozni. A jóga gyakorlásával már természetessé vált a testi érzékelés kifinomitása és a légzés  ritmusos váltakozásával pedig a különféle minöségei a  levegő sürüségének. Amikor a Kranio-szakrális terápiával találkoztam, főleg a biodinamikus ágával különösképpen megérkezett hozzám az az üzenet, hogy a testen keresztül olyan információkat tudunk összekapcsolni egymással, aminek hatására kioldódnak a legnagyobb traumák is és egységbe rendeződve a jelenbe érkeznek. A test, mint rendszer olyan élettér, aminek varázsa felülmúlja a tudatos-én belátásait és a non-verbális térbe vezet minket, ahol a természet törvényeivel tudunk egységben mozogni.

Az intimitás létkérdés, hiszen a kultúra, és a szociális bázis,  emberi erőforrás, minden azon múlik, hogyan érzékeljük a világot. Az emberi értékeket szeretném minél inkább előtérbe állitani, amelyekkel el lehet mozditani a mélyen rejlő tudattalan  akadályokat és hiányokat. A kényszeritő erejű kollektiv folyamatok általában nem racionális, szélsőséges, kilendült módon jelentkeznek a felszinen. Az értékek, mint például a bizalom, biztonság, intimitás, együttműködés,  felelősség, itéletmentesség,  szabadság, béke, egyenjogúság,  tisztelet olyan fogalmak, amelyek képesek visszabillenteni azokat a mélyen emberi tulajdonságokat és attitüdöket, amelyekkel a tágabb értelemben vett emberi méltóság, bölcsesség,  és együttérzés alapvetően rendelkezik, csak történelmi, földrajzi, kulturális,  és más szempontok elnyomtak.

Az állitás keretén belül kijelölt képviselők fogják képviselni a különféle szerepeket és a térben szabadon mozogva leképezik a szerep által meghatározott tudattalan folyamatokat. A térben lehetőség van a változásra a szabad érintésre, hogy rálássunk arra, hol vannak gócpontok, melyek azok az irányvonalak, amelyek mentén tudunk fejlődni és közelebb kerülni ömmagunkhoz és a másikhoz.

.Weboldal: spiritcontext.com

Telefon: 06203137757

Következő Események

  • Sajnos nincs találat.