Események betöltése

Természetkedvelő ember vagyok, és a mindennapokban – sportban, táplálkozásban, egészségfejlesztésben – is a természetességben hiszek. 2008 óta foglalkozom fizioterápiával, azon belül főleg masszázs- és mozgásterápiával. Legfőbb és egyben kedvenc szakterületem a légzés- és mozgásergonómia gyakorlati alkalmazása. Ezt elég magas szintre sikerült fejlesztenem, így a technikai rész mellett ebből is továbbképzést tudok nyújtani azon  kollégáimnak – és persze más szakmák képviselőinek is -, akiknek fáj a hátuk, nyakuk, derekuk a „sok munkától”, vagy szimplán csak szeretnék tökéletesíteni tudásukat, fejleszteni technikájukat, vagy növelni teherbíró képességüket.

Alapszakmámat tekintve gyógymasszőr vagyok, de azóta kitanultam a sportmasszázst és a népi csontkovácsolás alapjait is. Emellett nagy érdeklődést tanúsítok a keleti kultúrák és orvoslás iránt, így csak idő kérdése volt, hogy a tradicionális masszázsfajtákkal és koncepcióikkal is megismerkedjek, mint például a thai masszázzsal, vagy a Yumeiho-val. Ezen felül gerinctréner vagyok, különböző tartásjavító tornákat és edzéseket tartok, amikben a természetes mozgásminták visszaállításával próbálok a „passzív” masszázs mellett egyfajta „aktív” egészségfejlesztő technikát is a hozzám fordulók kezébe adni. A mozgás mellett különböző légzésfejlesztő gyakorlatokkal, és a mozgást támogató légzéstechnikákkal is foglalkozom bő egy évtizede. A légzésergonómia terén elsősorban a Qi Gong (csikung) technikájával tudok útmutatást adni a fejlődni vágyóknak, mely módszer a leginkább képes összehangolni a légzést a mozgással.

Két fő hobbim a zene és a Kung-Fu. 1998 és 2002 között aktív zenész voltam, majd a Tanítóképző főiskola évei alatt – eleinte hobbiból – elkezdtem elmélyedni a zeneterápiában. 2011-ben kezdtem masszázsokat oktatni, és még abban az évben megalapítottam saját iskolámat a Zeneterápiás Masszázs Iskolát, mely 3 éven keresztül működött. Ekkoriban a nagy nyári fesztiválok egészségügyi részlegén is dolgoztam, mint a masszázs részleg vezetője. Itt született meg a Dinamikus Rapid Masszázs, aminek sikerét és hatékonyságát látva, e 3 év tapasztalatát és esszenciáját felhasználva 2015-ben megalapítottam a Rapid Massage Service-t. Azóta ez a főállásom, oktatom, művelem és fejlesztem benne a Rapid Masszázst, feleségemmel Lucával afféle családi vállalkozásként működtetjük.

2013-ban pár év rendszertelenség után rendszeressé tettem az életemben másik fő hobbimat a Kung-Fu-t is. Ebből nagyon sok inspirációt merítek azóta is a mozgásom, a légzésem és az érzékszerveim fejlesztéséhez, aminek nagy hasznát veszem a munkában és a tanításban is.

Hiszek a természet bölcsességében és a természeti népek hagyományaiban, abban a tudásban, ami szájról szájra, nemzedékről nemzedékre terjed, és az elődök tapasztalataira épül. Emellett értékelem a modern kor és a tudomány sok vívmányát is. Arra törekszem, hogy a mai széthúzó, túlindividualizált világban a hagyományt és a modernitást megbékítsem egymással, hogy képviselőik ne ellenfélként tekintsenek egymásra, hanem meglátva, értékelve és elfogadva a másikat, saját kompetenciáikon belül közösen segíthessék a fejlődést. Jelenleg hagyományos kínai orvoslást tanulok.

Következő Események

2023. április

23
április
április 23. 11:00 - 12:30
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Jurányi utca 1-3.
Budapest, 1027 Magyarország

Ezen a workshopon olyan egyszerű, de nagyszerű dolgokat tanulhatsz az érintésről és a masszázs általános alapjairól, amivel gyakorlatilag kezdő/amatőr masszőrré tudsz válni, és kellemes, szeretetteljes élményeket tudsz okozni szeretteidnek, barátaidnak otthon. Megtanulhatod, hogy mindenféle előképzettség és tapasztalat nélkül hogyan érj hozzá valakihez, hogy az biztosan kellemes legyen neki. Olyan egyszerű, célirányos praktikákat sajátíthatsz itt el, amikkel bárhol, bármikor örömet és megkönnyebbülést tudsz okozni ismerőseidnek, és amikkel érdeklődőként betekintést nyerhetsz a fizioterápia világának legalapvetőbb elveibe és gyakorlataiba. A workshop felépítése: Rövid…

Tudj meg többet »