Események betöltése

Szél Gábor – Táncművész, pedagógus hallgató, Kung-Fu mester

A Magyar Állami Népiegyüttes táncosa, a Magyar Táncművészeti Egyetem pedagógus hallgatója, 3. mesterfokú Wing Tsun Kung-Fu mester. Emellett táncjelírással foglalkozik műkedvelő szinten, mellyel a test mozgását, a táncfolyamatokat a legapróbb megfigyelhető részletekig tanulmányozhatja, tudatosítani, elemezni segíti.

A Párostánc – Párkapcsolat workshop folyamán néptánc tudását a harcművészetben szerzett testtudati tapasztalataival is ötvözi: A Wing Tsun a több száz kung fu stílus közül (látvány, állat-utánzó, egészségmegőrző stb.) a harci rendszerek közé tartozik. Közelharcra és folyamatos kontaktusra törekszik, így párhuzam fedezhető fel a páros táncok tartás-ellentartás viszonyai és az ún. „chi-sau” (tapadós kéz) izomtónus reflexen és tapintáson alapuló technikai rendszere között. A Wing-Tsun kiegészítő gyakorlatai – akár átalakítva – segíthetnek előkészíteni két ember kezeinek együttműködését, miközben azok intenzív hely és helyzetváltoztatást végeznek.

Redő Júliával eddig egy erdélyi falu – Visa – táncait tanították együtt, a kurzus itt is a páros súlyhelyzetekre fókuszált.

 

Következő Események

  • Sajnos nincs találat.