Események betöltése

Tilless Mária Réka – Mozgás- és táncterápiás csoportvezető, kontakt-néptánc tanár, gyógymasszőr

A tánc már gyerekkorom óta fontos szerepet játszik az életemben. Először a néptánc lendületes világába csöppenve tapasztalhattam meg, hogy hogyan lehetek egy közösség részeként mégis felszabadultan önmagam.

Már gimnazista éveim alatt is inspiráló volt számomra a kezdő táncosok segítése és tanítása, ezért később vállalkoztam egy utánpótlás néptánccsoport vezetésére. A táncosok egymáshoz való viszonyulása és ennek hatásai kezdtek érdekelni, így jutottam el a táncterápiához.

Később, szemléletmódom változásával másfajta mozgásformák iránt kezdtem érdeklődni. Egy nyitott óra keretében kipróbáltam a kontakt improvizációt és azonnal beleszerettem. Szabadság, nyitottság, belefeledkezés – a néptánc kötöttségei után egy teljesen új világ várt arra, hogy felfedezzem.

Pár év elteltével újabb kihívásokat keresve találtam rá a masszázsra. Az érintésnek már a néptáncban is nagy jelentősége volt számomra, majd a táncterápia során vált még hangsúlyosabbá. Többféle masszázsfajtát elsajátítva jöttem rá, hogy a masszázs milyen pozitív testi és lelki hatással lehet az emberekre – biztonságérzetet nyújt, kapcsolatot teremt, megnyugtat vagy akár felpezsdít.

Haladok tovább a megtalált úton, nyitottan az újdonságokra, de nem feledve mindazt, amit eddig tanultam, tapasztaltam és megismertem, szem előtt tartva a legfőbb motivációt, hogy segíthetek másoknak is rátalálni a saját útjukra.

Következő Események

2020. március

28
március
március 28. 17:30 - 19:00
Aum jóga központ, Stáhly utca 13
Budapest, 1085 Magyarország

Jobbféltekés tánc és zenei improvizáció Tánc-előkészítő érzékenyítés és testtudat fejlesztés élő zenére Segítséget kaphatsz saját mozgásodra találáshoz és a másikhoz kapcsolódás hogyanjához szabad kísérletezéssel és elmélyüléssel. Zenészként a mozgókra hangolódás és az egymásra hatás művészetébe kóstolhatsz bele. Kérlek hozz magaddal kényelmes ruhát, 1-2 pár zoknit és hangszereidet! A foglalkozást tartja Tilless Mária Réka táncterapeuta és tanár zene: Bartha Kat hegedűművész, hangterapeuta

Tudj meg többet »