Események betöltése

Tilless Mária Réka – Mozgás- és táncterápiás csoportvezető, kontakt-néptánc tanár, gyógymasszőr

A tánc már gyerekkorom óta fontos szerepet játszik az életemben. Először a néptánc lendületes világába csöppenve tapasztalhattam meg, hogy hogyan lehetek egy közösség részeként mégis felszabadultan önmagam. (néptánc színpadon 25 év)

Egy nyitott óra keretében kipróbáltam a kontakt improvizációt és azonnal beleszerettem. Szabadság, nyitottság, belefeledkezés – a néptánc kötöttségei után egy teljesen új világ várt arra, hogy felfedezzem. (kontakt improvizáció 15 év, weight-flow contact 4 év) Tovább kutatva több testtudati módszerrel is foglalkozni kezdtem. (Autentikus Mozgás 9 év, Body Mind Centering 2 év, Skinner Releasing Technique)

Az évek során gyűjtött tapasztalatok összeértek bennem, és ráébredtem, hogy a mozgásformák lényege, alapjai, és a testsúllyal való munka azonos tőről fakadnak. Visszatérve a néptáncos gyökerekhez egy új szemléletmóddal kiegészítve jött létre a Kontakt-néptánc, mely egyesít mindent, ami fontos számomra: a tanítást, az önismeretet, a tradíciót és a szabad mozgást.

Pár év elteltével újabb kihívásokat keresve találtam rá a masszázsra. Az érintésnek már a néptáncban is nagy jelentősége volt számomra, majd a táncterápia során vált még hangsúlyosabbá. Többféle masszázsfajtát elsajátítva jöttem rá, hogy a masszázs milyen pozitív testi és lelki hatással lehet az emberekre – biztonságérzetet nyújt, kapcsolatot teremt, megnyugtat vagy akár felpezsdít. (Lomi Lomi Nui, Dinamikus Rapid Masszázs, gyógymasszázs)

Haladok tovább a megtalált úton, nyitottan az újdonságokra, de nem feledve mindazt, amit eddig tanultam, tapasztaltam és megismertem, szem előtt tartva a legfőbb motivációt, hogy segíthetek másoknak is rátalálni a saját útjukra.

Kapcsolat: reka@kontaktneptanc.hu

Következő Események

  • Sajnos nincs találat.