Események betöltése
22
április

Párostánc-Párkapcsolat (csoportos foglalkozás, 90 perc)

április 22. 15:30 - 17:00

A párostánc olyan alapelemeivel foglalkozunk ezen a workshopon, amik a társas élet analógiáit idézik. Így a tánc segít a párkapcsolatban fejlődni, az élettapasztalatunk pedig tanít és felszabadít a táncunkban.

A néptánc letisztult mozgásvilága gyökereinkhez vezet, mégsem „hazafias szolgálat”. Éppen hogy bensőséges, individuális és közös élmény egyszerre! Itt nagyon hamar megtapasztalhatod, hogy hogyan tudsz egy együttlétben önmagad maradni, sőt kibontakozni!

Jöhetsz párral, vagy anélkül, kezdő vagy tapasztalt táncosként, a párosforgás alatt izgalmas témánk lesz például, hogy különböző egyensúlyi helyzeteket is kipróbálhatunk egymással. Ezek mind önállóan instabilak volnának, de együtt más-más érzetű stabilitás biztonságát adják, sőt még lendületbe is hoznak minket.

Egy kapcsolatban közös kockázatvállalásra van szükség a bizalom kiépítéséhez, amikor mérlegelni tudjuk, hogy mennyi súlyt adunk át a társunknak, és hogy hogyan vesszük át tőle azt. Manapság az egyik legélőbb kérdés, hogy milyen szerepe lehet a nőnek és milyen a férfinek habitusából, fizikumából adódóan ahhoz, hogy érezzük, most jó együtt, szárnyalhatunk!

A párosforgás megteremtésénél pár perc alatt elemi szinten tapasztalhatjuk meg ezt az izgalmas, gyönyörű folyamatot. Egymást tartva, egymás mellett lépdelve, a súlyunkból és dinamikánkból adva, megszületik a párosforgás. Az egyedül meg nem ismerhető, fizikai és lelki örömöt nyújtó, repülés élménye.

Gyere, várlak szeretettel táncolni, felfedezni!

Fotó: Füleki László –  páros tánc

Részletek

Dátum: április 22.
Időpont: 15:30 - 17:00
Esemény kategóriák: ,

Helyszín

Cím: Jurányi utca 1-3.
Budapest, 1027 Magyarország

+ Google Térkép
Telefon: 06 30 495 4760