Események betöltése
19
szeptember

Playfight – tánc és harc fúziója (csoportos foglalkozás)

szeptember 19. 11:00 - 12:30
  • Ez az esemény elmúlt.

A PF egy mozgáskultúra, a tánc és a belső harcművészetek fúziója, amely az én megközelítésemben többnyire kontakt improvizáción és tai chi-n alapul egyéb testtudati módszerek mellett. A PF szellemiség a kapcsolódás és nem-ellenállás elvein alapul.

A PF gyakorlatok során:

  • megfigyelheted, hogy hogyan reagálsz, viszonyulsz a külső hatásokra, és gyakorolhatod, hogyan használd őket öntámogató módon ahelyett, hogy konfrontálódnál velük
  • játékosan, kreatív módon kifejezheted életerődet
  • teret adhatsz a benned élő létörömnek, a szenvedélynek, a haragnak, az együttérzésnek, az együttműködés, a konstruktivitás, a hatékonyság kifejeződésének
  • megtanulhatsz táncolni és áramlani (flow) az élet csatáiban, ahelyett, hogy belegabalyodnál a harcokba és játszmákba
  • felfedezheted, kibontakoztathatod a benned élő Hőst 🙂
  • önismereti felismerésekkel és testtudatos jelenlét élményekkel gazdagodhatsz

Mi a közös a táncban és a belső stílusú harcművészetben?
Mindkettő testtudatos, kontaktuson alapuló mozgáskultúra, amelyben nagyon hasonlatos a középpont, a tengelyek, a lágyság-erő-ellenerő használat, a vezetés-követés dinamikája, illetve az eggyé válás, mint cél.

Hogyan jön ebbe az önismeret?
Tapasztalatalapú partnerwork/bodywork módszereket kínálok, amelyek életbeli helyzeteket és viszonyulásainkat tükrözik, ezekben magadra ismerhetsz és változhatsz, te döntesz, hogy harcolsz vagy táncolsz az életben.

Kulcsszavaink: szenvedély, düh, az erő artikulációja, flow állapot, erőfeszítésmentesség, kapcsolat, kapcsolódási minták, együttműködés, tánc, önismeret, testtudatosság, kreativitás, improvizáció, feszültség kezelés, (nem)ellenállás, konfliktus, kibillenés, nemcselekvés, földeltség, jelenlét.

Bővebben: http://adamkadmon.hu/playfight

Részletek

Dátum: szeptember 19.
Időpont: 11:00 - 12:30
Esemény kategóriák: , ,

Helyszín

Cím: Jurányi utca 1-3.
Budapest, 1027 Magyarország

+ Google Térkép
Telefon: 06 30 495 4760